Info

Wat zijn de gevaren van Pycnogenol?

Wat zijn de gevaren van Pycnogenol?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Man te duizelig om te rijden.

Keith Brofsky / Photodisc / Getty Images

Pycnogenol is een stof afkomstig van de pijnboomschors van bomen in het zuidwesten van Frankrijk. Pycnogenol heeft verschillende voordelen voor uw gezondheid en schoonheid. Het is echter ook belangrijk om verder te kijken dan de pyncogenol-marketingcampagne en de mogelijke gevaren van dit natuurlijke supplement te begrijpen.

Pycnogenol en uw bloed

Volgens het National Institute of Health hebben onderzoeken aangetoond dat pycnogenol-extract de bloedsomloop verbetert. Dit voordeel kan mensen met koude handen of mensen met de neiging om gemakkelijk blauwe plekken te krijgen helpen. Verdere studies door het National Institute of Health tonen aan dat pycnogenol ook kan werken als een anticoagulans. Dit betekent dat het voor bloed moeilijker wordt om te stollen. Hoewel dit kan helpen om een ​​beroerte te voorkomen, kan het ook erg gevaarlijk zijn als je bloedingsstoornissen hebt en het kan zelfs het risico op bloeding verhogen.

Bezorgdheid over de dosering

Hoewel sommige mensen dit kruid gebruiken om zich alerter en energieker te voelen, moet je oppassen dat je niet teveel pycnogenol inneemt. Volgens het Memorial Sloan-Kettering Cancer Center melden sommige mensen die pycnogenol gebruiken, dat ze 's nachts moeilijk in slaap vallen. Andere gerapporteerde bijwerkingen zijn duizeligheid, hoofdpijn, maagklachten en misselijkheid. Het National Health Institute beveelt aan om pycnogenol niet langer dan zes maanden te gebruiken of in hoeveelheden van meer dan 450 mg per dag.

Allergische reacties

Volgens het Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, toont pycnogenol ook effectiviteit bij de behandeling van allergieën, en sommige mensen nemen het vóór het begin van het allergieseizoen. Voor sommigen is pyncogenol echter een allergeen. Sommige zeldzame en mogelijk fatale allergieën kunnen zich ontwikkelen voor mensen die pycnogenol gebruiken. Tekenen van een allergische reactie op pcynogenol bootsen typische allergiesymptomen na, waaronder piepende ademhaling of kortademigheid, huiduitslag, pijn op de borst en zwelling van lichaamsdelen, waaronder het gezicht, handen of voeten. Om mogelijke allergische reacties op dit medicijn te voorkomen, moet u pycnogenol nemen onder toezicht van een medische professional.

Interactie met medicijnen

Een van de gerapporteerde voordelen van pycnogenol is dat het het immuunsysteem verhoogt. Deze kwaliteit betekent echter ook dat het schadelijke interacties kan veroorzaken met sommige andere medicijnen, zoals immunosuppressiva. Dit worden gewoonlijk anti-afstotingsmedicijnen genoemd en ze worden genomen na orgaantransplantaties om uw lichaam te helpen bij het accepteren van het nieuwe orgaan. Zorg ervoor dat u een arts raadpleegt en hen op de hoogte brengt van alle andere medicijnen die u momenteel gebruikt voordat u pycnogenol inneemt.