Info

Een quiche met broccoli en kaas

Een quiche met broccoli en kaasWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een quiche met broccoli en kaas is een heerlijk ontbijtvoedsel.

plantaardige quichebeeld door hazel proudlove van Fotolia.com

Quiche is een heerlijk gebakken ontbijt of brunchvoedsel dat eieren, groenten, vlees en kaas bevat, gebakken in een gouden korst. Het maken van een quiche met broccoli en kaas gaat snel en gemakkelijk. Maak uw ontbijt compleet door te genieten van een stukje quiche met uw favoriete ontbijtvlees, zoals spek of worst.

Ingrediënten en procedures

Het primaire ingrediënt in quiche zijn eieren, die worden gemengd met melk om ze licht en luchtig te maken. Je kunt je eigen taartschaal maken of er een pre-made kopen. Broccoli moet worden geblancheerd en in kleine roosjes worden gesneden voor het bakken. Het blancheren van de broccoli in kokend water helpt het te verzachten, zodat het geen al te knapperige textuur in je quiche heeft. Je kunt je favoriete geraspte kaas gebruiken in quiche, maar cheddar past het best bij broccoli. Vul de schaal met de broccoliroosjes, het eimengsel en de kaas. Bak het tot het goed gaar is, snijd en serveer onmiddellijk.

Calorieën en Macronutriënten

Quiche met broccoli en kaas bevat veel vet en calorieën, die afkomstig zijn van de eieren en kaas. Een quiche van 8 inch bedient zes personen. Een snee bevat ongeveer 230 calorieën, waarvan de meeste afkomstig zijn van vet. Koolhydraten, vet en eiwitten zijn de drie belangrijkste macronutriënten die uw lichaam gebruikt voor energie. Volgens MayoClinic.com moet 45 tot 65 procent van je totale calorieën uit koolhydraten komen, moet 20 tot 35 procent uit vet komen en moet 10 tot 35 procent uit eiwitten komen. Zowel koolhydraten als eiwitten bevatten 4 calorieën per gram, maar vet heeft 9 calorieën per gram. Een plak quiche met broccoli en kaas bevat ongeveer 11 g koolhydraten, 16 g vet en 10 g eiwit. Dit komt neer op 44 calorieën uit koolhydraten, 144 calorieën uit vet en 40 calorieën uit eiwitten.

Vitamines en mineralen

De quiche van broccoli en kaas zit vol met verschillende belangrijke vitamines. Broccoli verbergen in een quiche is een eenvoudige manier om een ​​paar van je vegetarische porties binnen te sluipen. Vitaminen A en K zijn in vet oplosbare vitamines die verborgen zijn in broccoli. Je lichaam gebruikt vitamine A voor de algehele gezondheid van de ogen en een optimaal zicht. Vitamine K is nodig om uw bloedstolsel te helpen bij een wond. Broccoli heeft ook vitamine C, voor een sterk immuunsysteem en folaat, dat helpt bij de groei van weefsels en cellen. Eieren bevatten niacine, wat je lichaam helpt koolhydraten af ​​te breken, en vitamine D, wat je lichaam helpt calcium op te nemen voor sterke botten.

Gezonde alternatieven

Als u op uw gewicht let of calorieën wilt verminderen, kunt u een paar vervangingen maken in uw quiche met broccoli en kaas. Maak je quiche met 4 delen eiwitten en 1 heel ei. Dit geeft je de textuur en smaak van hele eieren, maar bespaart ongeveer 25 calorieën en 4 g vet per plak. Gebruik 1 procent of magere melk in plaats van een vetrijke melk. Verminder de geraspte kaas of kies een vetarme versie om extra calorieën uit uw dieet te snijden.


Bekijk de video: Quiche met broccoli en champignons recept! Rixt bakt het alfabet (Augustus 2022).