Sport

Fietshouding


Een juiste fietshouding kan u helpen kniepijn te voorkomen.

Creata's / Creata's / Getty-afbeeldingen

Fietsen is een populaire activiteit voor zowel competitieve atleten als recreatieve rijders. Het is een activiteit met weinig impact die je spieren kan versterken zonder je skelet zwaar te belasten. Een persoon die voor zijn plezier op een fiets rijdt, denkt misschien niet veel na over de houding, maar competitieve fietsers weten dat de juiste vorm een ​​enorm verschil maakt in de uitkomst van de race. De juiste fietshouding houdt in dat u weet hoe u uw rug, benen en armen kunt vasthouden om efficiënt en pijnvrij te zijn.

Terug

Een rechte rug bij het fietsen helpt rugpijn te voorkomen en helpt de rest van je lichaam in een natuurlijke, neutrale positie te vallen die niet geforceerd aanvoelt. De positie van de rug varieert afhankelijk van het type rit dat u doet. Mensen die een ligfiets gebruiken, rijden bijvoorbeeld veel rechtop dan mensen die kiezen voor mountainbikes of racemodellen. Racers die opstaan ​​terwijl ze trappen, gebruiken ook een meer rechte vorm.

Arms

De sleutel tot een juiste armhouding voor fietsen is ontspannen. Buig je armen net iets bij de elleboog en houd het stuur voorzichtig vast zonder over je handen te leunen. Houd je schouders recht zodat ze recht zijn, niet afgerond, om de spanning in je nek en armen te verminderen. Houd uw polsen recht om compressie te voorkomen die lijkt op carpaal tunnelsyndroom.

Benen

Je benen werken overuren als je fietst. Gebruik de juiste positie om soepel te rijden zonder pijn. Zet je voeten stevig in het midden van het pedaal, zodat je benen niet te dichtbij of te ver uit elkaar staan. Je voet moet iets naar beneden wijzen om ervoor te zorgen dat je schoenplaatjes in het pedaal blijven hangen als je gespecialiseerd schoeisel draagt. Wanneer uw voet op het onderste pedaal staat, moet uw knie nauwelijks gebogen zijn. Het tijdschrift "Bicycling" beveelt een hoek van 25 graden aan. Buigen komt vanuit de heup tijdens het fietsen, niet vanuit de knie, met de heupen in lijn met de romp. Juiste beenhouding tijdens het fietsen houdt je niet alleen comfortabeler, maar verhoogt ook je efficiëntie.

Pijn

Pijn of gevoelloosheid in een deel van je lichaam ervaren tijdens het fietsen kan een indicatie zijn dat je houding niet helemaal goed is. Dit is vooral het geval als u ongemak in uw knieën, vingers of nek voelt. Kniepijn kan voortkomen uit het te laag houden van uw zadel of te veel naar voren gekanteld. Nekbelasting ontstaat soms als uw stuur te laag is of als u uw schouders buigt in plaats van met een rechte rug te fietsen. Het stuur zeer stevig vastgrijpen kan tintelingen of gevoelloosheid in uw vingers veroorzaken. Een stoel die zich te dicht bij uw stuur bevindt, kan ook problemen met uw handen veroorzaken. Beweeg het zadel terug om te voorkomen dat u veel lichaamsgewicht op uw armen legt.

Bekijk de video: Zithouding op je fiets (Augustus 2020).