Geschiktheid

Aerobe oefeningen van 15 minuten


Springtouw zorgt voor een krachtige training in slechts 15 minuten.

Pixland / Pixland / Getty-afbeeldingen

Het kan vaak lastig zijn om overdag tijd te plannen voor aerobe oefeningen, maar gezien de enorme voordelen van deze vorm van oefening, moet het vinden van tijd om te bewegen - zelfs voor slechts 15 minuten - een prioriteit zijn. Of je nu van de bank gaat staan ​​terwijl je 's avonds tv kijkt of na het eten hebt toegezegd met je familieleden te gaan sporten, verschillende oefeningen kunnen je hartslag verhogen en snel calorieën verbranden.

Neem een ​​eenvoudige aanpak

Vijftien minuten veroorloven u niet veel tijd om uw fiets uit de opslag te halen of uw inline skates af te stoffen, dus houd uw korte training eenvoudig. Oefeningen zoals springen, op zijn plaats rennen, touwtjespringen en dansen zijn mogelijk in vrijwel elke omgeving en kunnen in slechts 15 minuten een gunstige verbranding veroorzaken. Als je van variatie in je training houdt, gebruik dan een combinatie van oefeningen. Probeer bijvoorbeeld een paar minuten burpees, een paar minuten springende jacks en een paar minuten de trap op rennen.

Maak tijd voor een snel bezoek aan de sportschool

Het is misschien niet verleidelijk om naar de sportschool te gaan als je maar tijd hebt voor een training van 15 minuten. Als u echter snel kunt veranderen, biedt de sportschool verschillende manieren om calorieën te verbranden in slechts een kwartier. Focus op aerobe trainingsmachines zoals de loopband, elliptische trainer of hometrainer. Nadat je bent opgewarmd, gebruik je de machines in een verhoogd tempo. U kunt dit tempo misschien niet lang handhaven, maar krachtig trainen is een van de voordelen van een korte training.

Afscheid van calorieën

Als calorieën verbranden het centrale aandachtspunt is van je aerobe training van 15 minuten, kies dan een oefening die snel calorieën verbrandt. Wandelen heeft bijvoorbeeld verschillende voordelen, maar het levert geen grote verbranding op in slechts 15 minuten. In 15 minuten verbrandt een persoon van 170 kilo ongeveer 156 calorieën door krachtige jacks te springen, 194 calorieën springtouw, 219 op een hometrainer met een krachtig tempo en 222 calorieën met 7 mph.

Voeg een beetje gewicht toe

Een manier om het voordeel van uw aerobe training van 15 minuten te vergroten, is om pols- of enkelgewichten te dragen of zelfs een gewogen vest te gebruiken. Dit is niet bevorderlijk voor alle vormen van oefening, maar als u step-aerobics wilt uitvoeren of op de loopband wilt lopen, kunnen gewichten helpen. Vermijd het gebruik van gewichten die 3 pond overtreffen, omdat u niet wilt riskeren dat uw gewrichten worden beschadigd. Zelfs gewichten met een laag gewicht kunnen uw hartslag en verbranding aanzienlijk verhogen.

Bronnen (2)

Bekijk de video: Kids workout 1 Beginners (September 2020).