Geschiktheid

Anaerobe trainingen lichaamsgewicht

Anaerobe trainingen lichaamsgewichtWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Klappende push-ups zijn een geavanceerde anaërobe oefening voor het bovenlichaam.

Ablestock.com/AbleStock.com/Getty Images

Anaërobe oefening is meestal kort, snel en intens en vereist geen zuurstof. Dit type activiteit is afhankelijk van glycogeen, een vorm van koolhydraten, voor brandstof in plaats van vet. Anaërobe oefeningen produceren melkzuur dat kan bijdragen aan het brandende gevoel dat u in uw spieren voelt wanneer u zeer intensief traint. Anaërobe trainingen zijn een geweldige manier om in vorm te komen voor sport en kunnen ook een nuttige methode zijn voor gewichtsbeheersing omdat ze veel energie verbruiken. Ze zijn ook zeer tijdbesparend. Hoewel u anaërobe trainingen kunt uitvoeren met trainingsapparatuur, zijn er tal van effectieve anaërobe oefeningen die u alleen met uw lichaamsgewicht kunt uitvoeren.

Daag je hele lichaam uit

Door lichaamsoefeningen uit te voeren, realiseer je je snel dat anaërobe oefeningen erg uitdagend kunnen zijn. Door meerdere spiergroepen tegelijkertijd te gebruiken, neemt de snelheid van melkzuurproductie dramatisch toe en bent u snel buiten adem en klaar om te stoppen. Burpees, bergbeklimmers, springtouw, sprinten, berenkruipen en luipaardkruipen duwen je snel uit je aerobe comfortzone en in de rijken van anaërobe oefeningen. Als je dit soort oefeningen nog niet kent, houd je sets dan kort en stop voordat je te uitgeput raakt.

Duwen en trekken

Waar duwoefeningen op het bovenlichaam uw borst, schouders en triceps benadrukken, richten trekoefeningen op het bovenlichaam zich op uw rug en biceps. Een goed uitgebalanceerde training van het bovenlichaam moet zowel duwen als trekken omvatten om ervoor te zorgen dat al uw bovenlichaamspieren gelijk zijn ontwikkeld. Anaërobe lichaamsgewicht-duwoefeningen omvatten push-ups, bankdips, dips met parallelle stangen en handstand push-ups, terwijl kin-ups, pull-ups en lichaamsrijen goede voorbeelden zijn van lichaamsgewicht-trekoefeningen.

Belast uw benen

Oefeningen in het onderlichaam benadrukken je quadriceps, hamstrings en gluteus maximus-spieren die zich respectievelijk op de voorkant van je dijen, achterkant van je dijen en achterkant van je heupen bevinden. Squats, lunges, step-ups, squat sprongen en zijwaartse beenliften zijn allemaal effectieve anaërobe oefeningen voor het onderlichaam. Omdat deze oefeningen tegelijkertijd grote spiergroepen gebruiken, verbruiken ze veel energie tijdens het sporten en kunnen ze bij het voltooien van je set leiden tot een gevoel van buiten adem zijn. Beenoefeningen kunnen mentaal en fysiek zwaar zijn, maar ze zijn gunstig voor zowel vetverbranding als verbeterde fysieke prestaties - neem altijd wat op in uw normale trainingen.

Negeer je kern niet

Kern is de verzamelnaam voor de spieren van je buik, taille en onderrug. Deze spieren werken samen om uw wervelkolom te controleren en te stabiliseren. Zwakke kernspieren kunnen leiden tot lage rugpijn, dus het loont om deze spieren in goede conditie te houden. Effectieve anaërobe lichaamsgewicht kernoefeningen omvatten planken en zijplanken, flutter trappen, crunches, dorsale verhogingen, sit-ups en vogelhonden.

Maak een anaërobe training

Er zijn talloze manieren om uw oefeningen te organiseren om een ​​workout te creëren. Een van die manieren is circuittraining. Selecteer eenvoudig één oefening voor het hele lichaam, één duw, één trek, één kern en één been en voer ze elk 30 tot 60 seconden rug aan rug uit. Rust na afloop even uit en herhaal. Voer zoveel rondes uit als uw conditie toelaat. Circuittraining is een zeer tijdbesparende manier om je hele lichaam te werken en ook een effectieve anaërobe training te krijgen.


Bekijk de video: Gewicht, Laktat und Pulsbereiche im Triathlon Training (Augustus 2022).