Sport

Waarom zijn bowlingschoenen nodig?

Waarom zijn bowlingschoenen nodig?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Schoenen zijn meestal bemeten in 6.5 tot 15 voor mannen en 5 tot 11 voor vrouwen.

Hemera Technologies / PhotoObjects.net / Getty Images

Velen hebben zich vaak afgevraagd wat de werkelijke noodzaak is om bowlingschoenen te dragen tijdens het bowlen. Schoenverhuur is niet alleen duur, de schoenen zijn ook relatief onmodieus. Mensen hebben vaak het gevoel dat ze net zo goed in hun eigen gympen kunnen bowlen. Ongeacht het vaardigheidsniveau van de bowler zijn bowlingschoenen echter nodig om het spel succesvol en veilig te spelen en de steegjes vrij van schade te houden.

De aanpak

De nadering is waar de bowler loopt en de bal in de steeg laat. De aanpak is erg belangrijk en moet vrij zijn van puin en schade. Als de nadering beschadigd is, kan iemand gemakkelijk vallen of struikelen, wat letsel kan veroorzaken en de score van het spel kan beïnvloeden. Bowlingschoenen helpen de vloer van de nadering en de persoon die ze draagt ​​te beschermen.

Een glijdende beweging

Bowlingschoenen zijn doelbewust gebouwd met het idee van een glijdende beweging in gedachten. Het belangrijkste verschil tussen bowlingschoenen en normale sneakers is de zool. Op een bowlingschoen zijn er aan elke kant glijdende zolen voor een rechts- of linkshandige bowler. Deze zolen zijn ook zacht en hebben geen hakken, in tegenstelling tot gewone tennisschoenen, die glad kunnen zijn. Bovendien kan het glijkussen op elke schoen worden gewijzigd, zodat de bowler zijn wrijving aan verschillende steegjes kan aanpassen.

Veiligheid eerst

Omdat bowlingschoenen uitsluitend voor bowlingbanen zijn gemaakt, mogen ze nooit buiten of in andere delen van de steeg worden gedragen. Zelfs de kleinste tandvleesomslag of plakkerige vloer kan de schoen beschadigen, wat vervolgens het oppervlak van de nadering kan ruïneren en ook minder bescherming voor de drager kan bieden.

Persoonlijke bowlingschoenen

Velen houden niet van bowlingschoenen vanwege hun niet-modieuze ontwerpen. U kunt echter schoenen dragen met een moderner ontwerp. Als u probeert een gemiddelde tot gevorderde bowler te worden, worden persoonlijke bowlingschoenen meer een noodzaak. Functies zoals verwisselbare zolen en schoenen ontworpen voor rechtshandige of linkshandige bowlers maken een enorm verschil in iemands spel.

Bronnen (1)


Bekijk de video: Ronald Goedemondt - Ruzie met de dingen Geen sprake van (Augustus 2022).