Geschiktheid

Is boksen een goede lichaamstraining?

Is boksen een goede lichaamstraining?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Bokstrainingen worden vaak aangeboden voor zowel individuen als groepen.

Jupiterimages / merk X afbeeldingen / Getty afbeeldingen

Om te beoordelen of boksen een goede training voor het hele lichaam is, moet u nadenken over het effect op elk van de grote spiergroepen: borst, armen en schouders, benen, buikspieren en rug. Met efficiënte beweging kan een totale body-bokstraining de resultaten in spiertonus door het hele lichaam verbeteren. Boksen is een redelijk effectieve training voor het hele lichaam, maar misschien wilt u een paar oefeningen toevoegen die de beenspieren isoleren, omdat ze alleen door beweging rond de ring worden bewerkt.

Pec Power

Van de spieren die tijdens het boksen worden gebruikt, behoren de grote spieren van je borst tot de meest actieve. Borstspieren helpen om de beweging van de deltoïden, biceps en triceps te controleren tijdens het vechten. In feite staat de serratus anterior, de spier die de borst en rug onder je arm verbindt, bekend als de spier van de 'bokser' vanwege het belang ervan in de cirkelvormige beweging van de armen, zoals die bij het slaan. Met de juiste vorm kan boksen een zeer sterke training voor de borst zijn.

Back Basics

Vanwege de verbinding met de borst door de serratus anterior, wordt de rug effectief geoefend tijdens het boksen. De latissimus dorsi, de grote spieren in je bovenrug, helpen je een krachtigere stoot te gooien, vooral haken en uppercuts. Wanneer de stoot op een tegenstander landt, kunt u met de latissimus dorsi de kracht van de botsing absorberen.

Benen, letterlijk

Boksen bouwt vanaf de grond op - letterlijk. De juiste boksvorm vereist sterke benen om het lichaam te aarden, waardoor de kleinere spieren in de armen en rug vrij kunnen slingeren met behoud van een stabiele basis. Omdat beweging in een boksring afhangt van het vermogen van de bokser om de stoot van een tegenstander te voorkomen, vaak door gehurkt en gedoken, kan de oefening worden beschouwd als onderdeel van een totale lichaamstraining, hoewel niet een bijzonder effectieve.

Arm- en schouderactie

Boksen is een zeer effectieve training voor armen en schouders. Het heeft een voordeel ten opzichte van gewichtsmachines als het gaat om de spieren van de armen en schouders. Armwerk, met name bij sparren of met een bokszak, helpt de spieren samen te werken, in plaats van de gebruikelijke isolatieoefeningen die worden uitgevoerd door middel van krachttraining.

Dieper op ingaan

Met de juiste aanpassingen om te vormen, kan boksen een effectieve training zijn voor de buikspieren. Veel mensen geloven dat de armen verantwoordelijk zijn voor een krachtige stoot, maar professionele boksers gebruiken hun kernspieren als een stevige basis om ervoor te zorgen dat ze tijdens een gevecht geen kracht verliezen. Door de kern in een klap samen met de arm te draaien, kunt u meer van uw lichaamsgewicht in de beweging gooien.


Bekijk de video: INTENSE FAT BURNING CARDIO (Augustus 2022).