Geschiktheid

Hoe mentale barrières te doorbreken tijdens het hardlopen


Het overwinnen van de mentale barrières tijdens het rennen helpt je naar de finish te rijden.

Jupiterimages / merk X afbeeldingen / Getty afbeeldingen

Of het nu gaat om een ​​marathon van 26,2 mijl of een wandeling van 1 mijl in de buurt, het afleggen van de kilometers wordt veel moeilijker als je hersenen niet in het spel zijn. De fysieke uitdaging van een run ligt voor de hand - je spieren worden vermoeid en je gewrichten worden geteisterd terwijl je op de stoep beukt. Maar de mentale uitdaging zal een eenvoudige run veranderen in een verfoeilijke streep. Door de mentale barrières te leren doorbreken, kun je ervoor zorgen dat je de finish bereikt zonder je cool te verliezen.

1.

Gooi de negatieve gedachten weg. Besteed niet je hele run aan het piekeren over financiën of speel geen recent argument in je hoofd af - het zal alleen je hersenen vertroebelen en een negatieve houding creëren. Maak in plaats daarvan uw geest leeg en probeer alleen te denken aan de schoonheid van uw omgeving, de frisse geur van het gras en hoe sterk uw lichaam aanvoelt.

2.

Verlaat ook de negatieve zelfpraat. Zeg niet langer tegen jezelf dat je het niet kunt, je zult de run niet kunnen afmaken, je bent te moe of je lichaam heeft te veel pijn om door te gaan. Houd je interne dialoog positief door jezelf te vertellen hoeveel je hebt bereikt en hoe goed je het doet.

3.

Ontwikkel een barrièrebrekend motto en herhaal dit zo vaak als nodig is voor jezelf. Of het nu gaat om een ​​songtekst uit je favoriete nummer, een van je favoriete quotes of iets dat je zelf opmaakt, het kunnen veranderen van een motto wanneer je wordt geblokkeerd door barrières kan een groot verschil maken. Zing het in je hoofd - of schreeuw het hardop als je een extra boost van motivatie nodig hebt.

4.

Breek de afstand in kleinere secties. In plaats van u te concentreren op de resterende 20 mijl van een volledige marathon, splitst u deze op in vier segmenten van vijf mijl. Het is gemakkelijker om vier mini-uitdagingen te overwinnen dan een gigantisch obstakel te overwinnen. Als u nog een veel kortere afstand over hebt, breek deze dan in oriëntatiepunten. Druk hard tot je bij de volgende straat komt, of doe je best tot je de pijnboom voor je bereikt.

5.

Kijk uit naar de finish. Voordat je zelfs maar begint, beslis je over een kleine beloning die je jezelf geeft om af te maken - en concentreer je vervolgens op die beloning terwijl je rent. Als het gewoon je dagelijkse run is, kun je jezelf een paar extra minuten laten weken in een bubbelbad of televisie kijken. Als je een marathon aanpakt, denk dan aan de medaille die op je wacht aan de finish, of spreek af met vrienden voor een lichte lunch na de run.