+
Geschiktheid

Hoe afstand te berekenen op een elliptische machine vanaf de RPM


Een elliptische machine heeft een op en neer gaande beweging die de spieren in je benen traint.

Thinkstock-afbeeldingen / Stockbyte / Getty-afbeeldingen

Sommige elliptische machines vertellen u hoeveel werk u hebt gedaan in omwentelingen per minuut, of RPM's, in plaats van kilometers. Als deze informatie u niet helpt om te begrijpen hoe ver u gaat wanneer u traint, kunt u eenvoudig een schatting maken van de afstand die u in mijlen aflegt. Wanneer u met uw elliptische trainer traint, beweegt u niet in een rechte lijn vanwege de op- en neergaande bewegingen, dus onthoud dat u meer werk doet dan een rechte lijn op een ander type machine.

Zoek het aantal toeren per mijl of de lengte van de pas op uw elliptische machine. U kunt deze informatie mogelijk vinden in uw gebruikershandleiding, door de fabrikant te bellen of door een vergelijkbaar merk elliptische machine te vergelijken. Dit is de gemakkelijkste manier om te gaan.

Meet met een meetlint als u de exacte paslengte of het aantal mijlen elders niet kunt vinden. U meet het verste punt dat de machine naar voren gaat, of de teen van het voorpedaal, en het verste punt naar achteren, of de hiel van het achterpedaal. Houd het meetlint van deze twee punten vast en meet de lengte van de pas in inches.

Bereken verder hoeveel RPM's in één mijl zijn voltooid. Een mijl is 63,360 inch en er zijn twee passen per revolutie. Deel 63.360 door 2, dat is 31.680 inch. Deel 31.680 door de staplengte. Als de pasmeting op uw machine bijvoorbeeld 36 inch is, deelt u 31.680 door 36 om 880 te krijgen. Dit aantal is het aantal omwentelingen dat u nodig hebt voor één mijl.

Bepaal de hoeveelheid tijd die nodig is om een ​​mijl te doen op uw elliptische machine. Dit is het totale aantal revoluties per mijl gedeeld door uw gemiddelde RPM's. Als je 50 RPM's doet en het duurt 880 omwentelingen voor een mijl, moet je 17,6 minuten oefenen om een ​​mijl te doen.

Wijzig de berekeningen als u de afstand liever in een andere vorm wilt meten, zoals kilometers. Het formaat van de vergelijkingen zal in principe hetzelfde blijven, maar de eenheden en bedragen zullen verschillend zijn.

Overweeg andere methoden om uw trainingen bij te houden. De afstand die u tijdens elke training aflegt, kan u helpen uw voortgang in de loop van de tijd te volgen, maar dat geldt ook voor uw calorieverbranding of het aantal stappen dat binnen een bepaalde tijd is gemaakt. Vind een mate van vooruitgang die overeenkomt met uw doelen om gemotiveerd te blijven van training tot training.

Items die u nodig heeft

 • Rekenmachine

 • Rolmaat

 • Papier

  • Fotocredits

   • Thinkstock-afbeeldingen / Stockbyte / Getty-afbeeldingen


   Bekijk de video: Calling All Cars: Hit and Run Driver Trial by Talkie Double Cross (Januari- 2021).