Geschiktheid

Kalfsoefeningen zonder de enkels

Kalfsoefeningen zonder de enkelsWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Je kuiten zorgen voor stabiliteit voor je hele lichaam.

Jupiterimages / Photos.com / Getty Images

Als je je enkel pijn hebt gedaan, kan het moeilijk zijn om je kuitspieren op te bouwen zonder je enkels te gebruiken, omdat je kuitspieren aan één uiteinde met je enkel zijn verbonden. Als u echter niet-dragende oefeningen kiest die uw kuiten trainen, kan uw enkel minimaal worden belast terwijl uw kuitspieren nog steeds worden geconditioneerd. Raadpleeg uw arts voordat u met een trainingsprogramma begint, vooral als u gewond bent.

Leer je kalveren kennen

De twee spieren die uw kalf zijn vorm geven, zijn de gastrocnemius- en soleusspieren. Als ze te zwak of te strak zijn, kunnen deze spieren overmatige spanning op je enkels en knieën veroorzaken, je gang veranderen en uiteindelijk je hele lichaam beïnvloeden door de spanning en spanning te vergroten. Kuitspieren krijgen vaak minder aandacht dan dijen tijdens trainingen in het onderlichaam, maar ze zijn essentieel voor het absorberen van schokken in uw benen en bieden stabiliteit in het onderlichaam.

Probeer een hometrainer

Een hometrainer biedt aerobe oefeningen en een kans om kracht in het onderlichaam op te bouwen - ook in uw kuiten - zonder het volledige gewicht van uw lichaam op uw enkels te plaatsen. Terwijl je quadriceps en hamstrings het meeste werk doen bij het fietsen, zijn je kuitspieren nog steeds bezig. Als u pas weer begint te trainen na een blessure, begin dan langzaam met een lage weerstand. Je kunt uiteindelijk snelheid en weerstand opbouwen terwijl je kracht opbouwt. Houd uw fietszitje op middelhoge hoogte, niet te laag of hoog, om de hoeveelheid buiging van uw enkel te verminderen.

Stop je knieën

Deze oefening houdt de enkel helemaal niet vast en traint zowel uw onderlichaamspieren als uw kern. Als je enkels erg gevoelig zijn voor druk of beweging, doe dan niet zo diep tijdens de oefening. Ga in plankpositie liggen met je armen volledig uitgestrekt en een oefenbal die je onderlichaam ondersteunt bij je onderbenen en bovenknie. Span uw buikspieren aan terwijl u uw heupen optilt en de bal langs uw onderbenen naar uw enkel rolt. Je knieën zullen buigen zoals jij. Houd de positie drie tellen vast voordat u terugkeert naar de plank. Herhaal 10 keer voor zoveel mogelijk sets.

Doe de neerwaartse hond

Deze oefening bouwt de kracht van de kern, het bovenlichaam en het onderlichaam op en verlengt ook de spieren in je benen. Hoewel deze oefening meer inspanning op je enkels legt, is het een stabiele oefening, wat betekent dat je je enkels niet hoeft te buigen of strekken om de oefening te doen. Begin op handen en voeten in een plankpositie met je armen volledig gestrekt, schouderbreedte uit elkaar, onder je schouders. Houd je voeten bij elkaar en je romp en benen recht. Terwijl je uitademt, hef je je heupen op en duw je je hielen naar de vloer, buig je op je schouders zodat je armen en je romp een rechte lijn vormen. Probeer je hielen plat op de vloer te houden en je lichaam een ​​omgekeerde "V" -vorm te maken. Als de achterkant van je benen te strak zijn, kun je je knieën buigen en het grootste deel van de inspanning op je bovenlichaam en kern leggen.