Geschiktheid

Zijn oefeningen voor het verhogen van het kalf concentrisch of excentriek?

Zijn oefeningen voor het verhogen van het kalf concentrisch of excentriek?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een fiets trappen veroorzaakt excentrische en concentrische samentrekkingen in uw kuitspieren.

Jupiterimages / Stockbyte / Getty Images

Krachttraining oefeningen zijn isotone oefeningen, wat betekent dat de hoeveelheid spanning op een bepaalde spier tijdens een oefening constant blijft, maar de lengte van de spier verandert. Tijdens een isotone oefening ervaren je spieren zowel excentrische als concentrische samentrekkingen naarmate ze lager worden en een gewicht optillen. De kuitverhoging is een isotone krachttraining, wat betekent dat het zowel concentrisch als excentriek is.

Tip

  • Kuitverhogingen zijn beide concentrisch, terwijl je omhoog gaat, en excentriek, terwijl je weer omlaag gaat.

Breng het omhoog

Tijdens een kuitopheffing sta je op je tenen tegen extra weerstand. Terwijl je op je tenen gaat staan, verkorten je kuitspieren tot een concentrische samentrekking. Dit brengt de inbreng- en oorsprongspunten van de spieren dichter bij elkaar, waardoor je botten worden verplaatst. Met deze hefboomactie kunt u objecten zoals gewicht optillen. Tijdens een krachttraining is dit het gedeelte van de oefening dat het moeilijkst is, omdat je spieren hard moeten werken om het gewicht te heffen dat je gebruikt.

Terug naar beneden

De volgende fase in een krachttraining is de excentrische contractie. Tijdens een kuitoefening vallen je hielen naar beneden en worden je spieren langer in een excentrische samentrekking. In een excentrische contractie bewegen het inbrengen en de oorsprong verder uit elkaar, zodat u het gewicht kunt verlagen. Een veel voorkomende misvatting is dat je spieren op dit punt rusten. Dit onderdeel van een krachttraining voelt zeker gemakkelijker dan de tilfase, maar je spieren werken nog steeds om het gewicht te verlagen. Het voelt gemakkelijker omdat uw spieren sterker zijn tijdens een excentrische contractie.

Vind je tempo

Als je doel is om spierkracht en -grootte op te bouwen met de kuitverhoging en andere krachttraining, zijn er enkele technieken die je moet volgen om de meeste waar voor je training te krijgen. De American Council on Exercise zegt dat de snelheid waarmee je je reps uitvoert een directe invloed heeft op je resultaten. Tijdens een isotone oefening zoals de kuitopheffing, moet de concentrische of tilfase van de beweging in twee tot drie seconden worden uitgevoerd. Bij het verlagen van het gewicht zegt ACE dat u iets moet vertragen en drie tot vier seconden moet nemen om het gewicht te verlagen.

Probeer enkele minpunten

Profiteer van de kracht die je hebt tijdens een excentrische samentrekking van je kuitverhogingen door een techniek toe te passen die bekend staat als negatieve sets. Negatieve sets zijn een handig hulpmiddel om variatie aan uw trainingen toe te voegen of om een ​​trainingsplateau te doorbreken. Deze geavanceerde trainingstechniek moet niet door beginners worden gedaan. Als u negatieve sets wilt uitvoeren, stelt u uw gewicht in voor een oefening die zwaarder is dan normaal. Laat een trainingspartner u helpen met het tillen, of de concentrische fase, van de beweging en laat u vervolgens het gewicht alleen door de excentrische fase verlagen. Laat het gewicht langzaam en gecontroleerd zakken. Deze techniek kan je helpen om kracht op te bouwen door je spieren tijdens de excentrische fase meer uit te dagen dan je normaal zou kunnen.


Bekijk de video: Hoeveel oefeningen per spiergroep? (Augustus 2022).