Geschiktheid

Calorieën verbrand in anderhalf uur steil wandelen


Bergwandelen is een inspannende vorm van oefening.

Digital Vision./Digital Vision / Getty Images

Wandelen kan een intensieve training bieden die je een pauze biedt van de drukte van het dagelijks leven, een kans om wat frisse lucht te krijgen en een kans om tijd door te brengen met geliefden. Het aantal calorieën dat je verbrandt bij steile bergwandelingen varieert aanzienlijk, afhankelijk van je gewicht, de intensiteit waarmee je wandelt en vergelijkbare factoren.

Gemiddeld aantal verbrande calorieën

De Mayo Clinic meldt dat een persoon van 160 pond gemiddeld 9020 calorieën verbrandt tijdens een wandeling van 90 minuten, terwijl een persoon van 240 pond ongeveer 1.950 calorieën verbrandt. Lichtere mensen zullen minder verbranden, terwijl zwaardere mensen meer verbranden. Als je de hele tijd bergop wandelt, daag je je spieren nog meer uit, waardoor je het aantal calorieën dat je kunt verbranden lichtjes verhoogt.

Individuele factoren die van invloed zijn op verbrande calorieën

Naast je gewicht kan je lichaamssamenstelling ook het aantal calorieën dat je verbrandt veranderen. Spier verbrandt meer calorieën dan vet, dus als je gespierd bent van jaren bergop wandelen, kun je verwachten dat je nog meer calorieën verbrandt. Individueel metabolisme kan ook invloed hebben op hoe snel u calorieën verbrandt.

Rugzakken en andere gewichten

Bergwandelen, vooral in afgelegen gebieden of op uitdagend terrein, kan enkele uren duren. Als je kampeert, kan het zelfs dagen duren. Als je zware apparatuur meeneemt voor een lange reis, daag je je spieren meer uit en verbrand je meer calorieën. Evenzo, als je je training versterkt door rotsklimmen in je wandeling op te nemen, zal het gewicht van je eigen lichaam je spieren trainen en nog meer calorieën verbranden.

Wandelen als een periodieke activiteit

Hoewel een lange wandeling veel calorieën kan verbranden, is wandelen meestal een intermitterende activiteit. De meeste wandelaars wandelen niet anderhalf uur bergopwaarts zonder rust, en elke keer dat je stopt met wandelen, verminder je het aantal calorieën dat je verbrandt, zelfs al is het maar voor een korte badkamer- of waterpauze. Als u van plan bent om wandelen te gebruiken om uw doelstellingen voor gewichtsverlies te helpen, moet u rekening houden met elke tijd die u doorbrengt met rusten.