Sport

Kan dansen je een kleine taille en een afgezwakte buik geven?

Kan dansen je een kleine taille en een afgezwakte buik geven?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Je kunt je weg dansen naar een slank, strak lichaam.

Photodisc / Photodisc / Getty Images

Als je het leuk vindt om je een weg te banen door een energierijke dansroutine, kan dans een vorm van oefening zijn die niet als werk voelt. Zoals elke andere vorm van cardiovasculaire oefening, kan dans je taille helpen verkleinen en je buikspieren opbouwen, hoewel je gewicht verliest van je hele lichaam en niet alleen van je buik. De hoeveelheid gewicht die je verliest en de tijd die het kost, is echter afhankelijk van het soort dans dat je doet en de frequentie waarmee je het doet.

Gewichtsverlies: de basis

Hoewel je een paar calorieën kunt verbranden met oefeningen voor krachttraining zoals crunches en biceps-krullen, is de beste manier om gewicht te verliezen door cardiovasculaire oefeningen, die veel meer calorieën verbranden. Dans is een soort cardio, dat vet door je hele lichaam zal verbranden in plaats van alleen langs je buikspieren en taille. Er is geen enkele "beste" soort dans om te doen voor gewichtsverlies. In plaats daarvan moet je iets kiezen dat je kunt volhouden dat voldoende intens is om calorieën te verbranden. Als je je spieren wilt trainen tijdens het dansen, probeer dan kleine handgewichten op te nemen in een aerobe dansroutine. U kunt bijvoorbeeld halters vasthouden tijdens buikdansen. Dansroutines waarbij sprongen, sprongen of het optillen van je partner nodig zijn - zoals geavanceerd swingdansen of ballet - kunnen ook je spieren helpen versterken.

Dansintensiteit

Je verbrandt meer calorieën met dansen die je ademhaling verhogen en ervoor zorgen dat je zweet breekt dan je zachtjes heen en weer zwaait met een partner. Als je je intensiteit wilt maximaliseren, probeer dan op snelle nummers te dansen en je lichaam de hele dans in beweging te houden. Volgens Harvard Health Publications zal een persoon van 125 pond ongeveer 180 calorieën verbranden in 30 minuten snel dansen, maar slechts 90 calorieën met een langzame dans zoals de foxtrot.

Dansen en intervaltraining

Intervaltraining is een eenvoudige manier om de intensiteit van uw routine te verhogen en meer calorieën te verbranden door af te wisselen tussen oefeningen met hoge en matige intensiteit. Je kunt een langzame wals proberen voor een nummer van twee tot drie minuten, en dan overschakelen naar een opwindende swingdans, en terugkeren naar de langzamere wals met het volgende nummer. MayoClinic.com meldt dat deze variatie in trainingsintensiteit u kan helpen meer calorieën te verbranden en uw aerobe conditie te vergroten.

Dansfrequentie

Zelfs als je een spetterende danssessie hebt waarbij je uitgeput raakt, zul je niet afvallen als je niet regelmatig en consequent danst. MayoClinic.com beveelt maar liefst 300 minuten cardio per week aan om gewicht te verliezen. Uw behoeften variëren afhankelijk van uw startgewicht, de intensiteit van uw dansroutine en hoeveel gewicht u wilt verliezen. Een pond vet is gelijk aan 3.500 calorieën, dus je moet 3.500 calorieën verbranden voor elke pond die je wilt verliezen. Om de frequentie waarmee je danst te verhogen, kun je je inschrijven voor een wekelijkse dansles en dan je bewegingen gedurende de week oefenen - zelfs dansen terwijl je schoonmaakt of andere alledaagse taken uitvoert.

Let op je dieet

Om de beste resultaten te zien, moet je minder calorieën eten dan je verbrandt. Afhankelijk van uw normale calorie-inname en uw dagelijkse caloriebehoeften, kan dit betekenen dat u elke dag minder moet eten. Probeer noten en bessen als snacks te eten in plaats van chips en koekjes. Drink water in plaats van frisdrank en probeer geleidelijk "slecht" voedsel te elimineren in plaats van alles in één keer te verwijderen.


Bekijk de video: PILATES FOR ABS AND ARMS (Augustus 2022).