Geschiktheid

Hoe kan fitnessapparatuur schadelijk zijn?


Onjuist gebruik van fitnessapparatuur kan meer kwaad dan goed doen.

Photodisc / Valueline / Getty Images

Miljoenen mensen komen graag naar sportscholen om hun gezondheid te verbeteren. Een rapport van de International Health, Racquet & Sportsclub Association uit 2011 suggereert dat meer dan 128 miljoen consumenten wereldwijd fitnessclubs gebruiken. Als het gaat om ziekte en letsel, kunnen sportscholen echter schadelijk zijn voor uw gezondheid. Als u de apparatuur in de sportschool niet correct gebruikt en bepaalde voorzorgsmaatregelen neemt, kunt u ziek worden of uzelf bezeren.

Menselijke fout

Imperfectie doet zeer, vooral in de sportschool! Gymletsels worden vaak veroorzaakt door onervarenheid en onoplettendheid. Veel nieuwe sportschoolleden zijn niet bekend met de essentie van lichaamsbeweging. Als zodanig weten ze niet dat ze bepaalde machines moeten gebruiken en hoe ze de juiste vorm moeten gebruiken bij het uitvoeren van bepaalde oefeningen. Soms kan de persoon nalatig zijn en niet voldoende aandacht besteden tijdens het gebruik van een trainingsapparaat. In sommige gevallen zijn de verwondingen te wijten aan arrogantie en roekeloosheid. Grote, sterke en grootse leden raken soms gewond terwijl ze proberen te bewijzen hoe sterk ze zijn.

Vraag het personeel om hulp als u een trainingsapparaat gebruikt dat u niet kent. Let goed op uw bewegingen om een ​​ongeval te voorkomen. Hoewel een concurrentiegeest de groei bevordert, vermijd het om onnodige risico's te nemen. Wees voorzichtig met het tillen van halters, want een onderzoek uit 2010 van het "American Journal of Sports Medicine" heeft aangetoond dat de meeste blessures vrije gewichten hebben.

Apparatuurstoring

Het gezegde "niets duurt eeuwig" is vooral van toepassing op de apparatuur in de sportschool. Ze worden het hele jaar door elke dag herhaaldelijk gebruikt. Bij dergelijk frequent gebruik is het niet verwonderlijk dat fitnessapparatuur zeer gevoelig is voor schade of storingen. Dit is vooral van toepassing op machines (d.w.z. automatische loopbanden, smidmachines en beenpersmachines). Als u merkt dat een machine niet goed werkt, weersta dan de drang om deze te gebruiken. Waarschuw in plaats daarvan snel het personeel. Door dit te doen, bescherm je de geloofwaardigheid van de sportschool en bescherm je jezelf en andere leden van de sportschool.

Hygiëneproblemen

Omdat mensen zweten en tegen de apparatuur wrijven, zijn sportscholen een broedplaats voor ziektekiemen. Huidinfecties komen vooral veel voor. Een paper in het 2010 nummer van "Journal of Athletic Training" meldde informatie uit een literatuuronderzoek dat uitbraken van infectieziekten in competitieve sporten van 1922 tot 2005 onderzocht. Hoewel het soms vervelend lijkt, veeg je fitnessapparatuur af voor en na gebruik. Was jezelf grondig met antimicrobiële zeep nadat je naar de sportschool bent geweest - inclusief onopvallende gebieden zoals je voeten en oksels. Door deze dingen te doen, blijven vervelende microben op afstand.

Een voorzichtige manier van denken cultiveren

Wees alert wanneer u fitnessapparatuur gebruikt. Stel uzelf de volgende vragen: Gebruikt u deze machine correct? Werkt deze oefening op de spieren waarop ik me had gericht? Heb ik moeite met het handhaven van de juiste vorm met deze hoeveelheid weerstand? Heb ik pijn wanneer ik deze oefening doe?

Vraag jezelf ook af hoe je ziektes kunt voorkomen. Soms hebben mensen de neiging om nalatig te zijn en het belang van het afvegen van de handgrepen en stoelen van de apparatuur te minimaliseren. Denk na over de ernstige gevolgen die kunnen voortvloeien uit een dergelijk risico. Van stafylokokkeninfecties is bijvoorbeeld bekend dat ze ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken.

Bekijk de video: DIT FITNESSAPPARAAT IS GEVAARLIJK!! - Familie Vloggers #238 (September 2020).